Pàgines

dissabte, 14 de gener del 2012

Introducció als arxius d'imatge

Introducció als arxius d’imatge


TIPUS D’IMATGES
En el moment que ens baixem una imatge d'internet, hem de tenir en compte que el que obtenim és un fitxer amb una extensió determinada:
Les més comuns són les següents: jpg o jpeg, bmp, gif, png.
Sempre que poguem escollir, prioritzarem les que tenen format .jpg o jpeg, ja que aquest format ja fa una primera compressió de la imatge, cosa que no succeeix amb les que tenen el format bmp.
Les que tenen el format .png poden donar problemes amb els píxels transparents que en formen part, ja que una imatge que veiem amb fons transparent, poden esdevenir amb fons negre quan les baixem al nostre pc.
Finalment, les que tenen el format .gif, normalment es fan servir per confegir les imatges o icones "animades" que trobem a les webs.

PROPIETATS DE LES IMATGES
Un dels aspectes que hem de tenir en compte és conèixer les propietats de la imatge amb la que volem treballar, per tal de saber si és la més apropiada o si cal editar-la.
Si seleccionem una imatge amb el punter del ratolí ens apareixeran les seves propietats:

 Com podeu suposar la dimensió de la imatge (en píxels) està lligada al seu tamany (en Kb). Per tant, si descarreguem una imatge d'una càmera fotogràfica actual l'arxiu resultant  seria poc adequat per qualsevol aplicació o document, ja que les seves dimensions i tamany serien desproporcionades al que finalment visualitzarem dins d'una pàgina web o un document (word, powerpoint,etc).D'aquí ens ve la necessitat d'editar la imatge per tal d'optimitzar-la i adequar-la a la fi que li vulguem donar.
Nota:
Les dimensions estàndard dels monitors d'un ordinador (tot i que varien), oscil•len entre:
1024x768 fins a 1680x1050 píxels.
Les imatges que es fan servir a les pàgines web tenen una dimensió mitja inferior a 400 x 300 píxels.
Els avatars dels fòrums només de 100x133 píxels.


EDITEM LES IMATGES
Els editors d’imatges ens permeten modificar les imatges, no només podem modificar les seves dimensions; també (i depenen de l’editor que fem servir), podrem canviar els colors, combinar diferents imatges en una sola, etc...

D’editors n’hi ha molts, alguns de pagament i altres gratuïts. D’entre ells, cabria destacar un anomenat Gimp (potser el més conegut), però jo acostumat al photoshop us recomano Artweaver (la versió free) que podeu descarregar aqui, els qual serien les versions gratuïtes més semblant a l’editor de pagament anomenat Photoshop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada